top of page

Princip 1

Sæt mennesket i centrum

Hvis I kun skal huske én ting om digitalt designetik, så husk at sætte mennesket i centrum. Det lyder banalt, men ofte kan mennesket, som det hele handler om, glide i baggrunden, når man designer digitale løsninger. Husk på mennesket, og husk på at mennesker ikke bare er abstrakte personaer, men levende væsener af kød og blod – ligesom jer selv. Husk også, at mennesket ikke kun er jeres brugere/kunder, men alle dem der kan blive påvirket af jeres digitale løsning

Et tænkt eksempel

I er i gang med at udvikle en app, der skal hjælpe folk med at motionere mere. I har udviklet personaer, I har brugertestet jeres app på kernemålgruppen, og I har anvendt alle principperne for brugerdrevet design.

 

Men har I også husket at involvere folk med et handicap, som også gerne vil motionere, men som har svært ved mange traditionelle øvelser? Og har I husket at tænke de fremtidige konsekvenser ind? Kan der opstå situationer, hvor folk overforbruger jeres produkt, og bliver syge af at motionere for meget? Og har I sikret, at brugerne har fuld kontrol over deres egne data? Med andre ord: Har I husket at sætte det hele menneske i centrum?

bottom of page