top of page
Forside.jpg

Arbejder du med digital kommunikation eller produktudvikling, har du et ansvar – nemlig ansvaret for, at dine digitale superkræfter ikke gør mere skade end gavn.


Misbrug af data, diskriminerende algoritmer og manipulerende adfærdsdesign er det seneste årti blevet hverdagskost. Den digitale verden er løbet af sporet, og ansvaret hviler på skuldrene af alle, der designer, udvikler, programmerer og projektleder digitale løsninger.


DIGITAL ETIK hjælper dig med at bære ansvaret. Bogen giver dig:

  • En forklaring på, hvorfor etik og ansvarlighed bør være det første, du

  • tænker på, når du vågner om morgenen

  • Et sprog til at tale om digital etik

  • Konkrete redskaber til at forbedre dine digitale løsninger

  • Argumenter for, hvorfor digital etik gavner din virksomheds bund -

  • linje – også på den lange bane.

Skal vi bygge en bedre og mere menneskelig digital verden, starter det med dig og dine valg. Denne bog hjælper dig med at træffe de rette valg.

Links til digitale materialer nævnt i bogen

denne side finder du alle de redskaber, som omtales i bogen. Der er både en forklaring på, hvordan redskaberne bruges og en zip-fil fyldt med PDF'er, som kan downloades og printes. 

denne side finder du en digital og klikbar version af de 5 principper og 22 spørgsmål. Den findes foreløbig kun i en engelsk udgave.

Here you can download an English version of the workshop tools mentioned in the book. 

”Digital Etik er noget så sjældent som en menneskelig, håndgribelig og dybt sympatisk bog om digitale forandringer og de praktiske, politiske og etiske refleksioner, som vores teknologiske fremtid afkræver. Og det er netop den slags kritiske og konkrete perspektiver på digitalisering, som verden har brug for lige nu.”


Mikkel Flyverbom, professor i kommunikation og digitale forandringer, CBS, formand for regeringens ekspertgruppe om tech-giganter og medlem af Digitaliseringsrådet og Dataetisk Råd

”Respekt! Peter Svarre formår at gøre noget af det sværeste: at belyse, forklare og operationalisere et så komplekst emne som dataetik. Introduktionen er lige så fængende som en god roman, og den teoretiske indflyvning, der begynder med de græske filosoffer, er solid og velargumenteret. Bogen er den perfekte introduktion og appetitvækker for de mange, der bør indvies i dataetik. Et område, der endelig får den opmærksomhed, det fortjener, og som berører næsten alle – eller rettere sagt: bør gøre det.”

 

Philip Wegloop, ph.d., forandringsleder af digitale
transformationer

”Vi har mere end nogensinde brug for etikken som pejlemærke, når vi designer vores samfund. Kunstig intelligens, algoritmer og data er vigtige redskaber, hvad enten vi udvikler byplanlægning, produkter til boligen, selvkørende biler, nye former for undervisning eller digitale tjenester i sundhedsvæsenet. Men det er afgørende, at menneskets og fællesskabets interesser er i centrum. Derfor skal vi stille de rigtige spørgsmål undervejs. Her er Det digitale Etikkompas et godt værktøj til at fange blinde vinkler, util sigtede konsekvenser og skjulte bias i enhver form for designproces.”


– Christiane Vejlø, direktør i Elektronista Media og medlem af Dataetisk Råd

bottom of page