top of page

Hvad skal vi med mennesker?

hvadskalvimedmennesker.PNG

Din bil kan køre af sig selv. Din højttaler i køkkenet fortæller dig, hvordan du laver lasagne. Reklamerne på internettet ved, hvad du vil købe, før du selv gør. Og i Kina hjælper intelligente overvågningskameraer myndighederne med at overvåge befolkningen og arrestere kriminelle og politiske afvigere.


Menneskeheden har fantaseret om kunstige væsner og robotter i årtusinder, men i løbet af de seneste ti år er fantasien blevet til virkelighed. Men med de nye muligheder opstår også problemer:


Bliver vi alle arbejdsløse? Bliver robotterne klogere end os? Kan vi stole på selvkørende biler? Bliver fremtidens krige udkæmpet af selvstyrende maskiner? Det er bare et par af de spørgsmål, du vil møde i denne bog, som fortæller historien om kunstig intelligens fra den græske mytologi til vore dages komplekse neurale netværk.


Selvom vi stadig er langt fra science fictionfilmenes dystopiske forestillinger om maskiner, der overtager verdensherredømmet, går udviklingen inden for kunstig intelligens ikke desto mindre så hurtigt i disse år, at vi bliver tvunget til at spørge os selv: ”Hvad skal vi med mennesker?”


Denne bog hjælper dig med at finde svaret.

Bogen udkommer på Gyldendal den 18. januar 2019

børsen.jpg

"Hvad skal vi med mennesker?" er et vægtigt bidrag til debatten om mulighederne og truslerne ved kunstig intelligens. Det er en bog, som skal læses både på Christansborg og i virksomhederne.

(5 ud 6 stjerner)

 

Dagbladet Børsen, 4. april, 2019

KD.png

Peter Svarres kloge og velskrevne bog forklarer, hvor kompliceret det er at være klog – især for computere. Den er et vægtigt og modererende indlæg i debatten om moderne teknologi.

(5 ud 6 stjerner)

 

Kristeligt Dagblad, 20. marts, 2019

564.png

Mens andre danske udgivelser har karakter af interviewbøger eller faktuel status, er Peter Svarres bog en anderledes selvstændig behandling af et gigantisk og komplekst emne, som forfatteren lader blive gigantisk og komplekst.

Der foregår engageret og pædagogisk og uden nogensinde at blive dimset. Bogen taler kunstig intelligens ud af den lukkede sorte æske og ud i lyset, hvor det hører hjemme.

Altinget, 5. februar 2019

idaauken_500.jpg

”Peter Svarres bog er en både letlæselig, grundig og spændende gennemgang af, hvad kunstig intelligens er, og hvad det kan betyde for vores samfund. Tag et kig ind i fremtiden og bliv klogere på nutiden med denne bog.”

 

Ida Auken, 
 medlem af Folketinget for Radikale Venstre, it-ordfører og initiativtager til SIRI-kommissionen

weekendavisen.jpg

”Peter Svarres undersøgelse af fænomenet kunstig intelligens er nysgerrig, diskuterende og alsidig [...] 
Der er i det hele taget noget udpræget elegant over den måde, Svarre strukturerer og formidler sit komplekse stof klart og forståeligt og uden at kamme over i didaktisk overtydelighed eller talen ned til læseren. Som læser får man dermed lov at blive klogere samtidig med, at man bevarer sine sunde tvivl..”

 

Weekendavisen, 18. januar 2019

information.jpg

Peter Svarre har skrevet en på en gang udramatisk og dramatisk historie om kunstig intelligens. Udramatisk, fordi han ikke falder for hype og dum teknologibegejstring.
Dramatisk, fordi han overbeviser om, at kunstig intelligens kommer til at forandre vores alle sammens verden på kort tid.
Han er god til at pege på alt det ved kunstig intelligens og maskinlæring, der kan begejstre. Men vigtigere endnu forsøger han at forklare os de måder, vi kan misforstå de mange potentialer. Mellem jubelidioti og maskindepression ligger der en nøgtern og tænksom vej, og det er den, Peter Svarre prøver at tegne.

Information, 9. februar 2019 

anders_hoegh_nissen.jpg

”Jeg har beskæftiget mig med det kaotiske felt af teknologi og samfund i 20 år og ved, hvor svært det kan være at forklare og sætte i perspektiv, uden at man mister detaljer, nuancer og kompleksitet.
Med “Hvad skal vi med mennesker?” har Peter Svarre skrevet den bog om kunstig intelligens, jeg ville ønske, jeg selv kunne tage æren for.
Den er en læsevenlig, informativ, tankevækkende og nødvendig introduktion til kunstig intelligens, og den er samtidig en anvendelig guide til, hvordan man kan forholde sig til de avancerede algoritmer i sin egen hverdag – privat eller på arbejde.” 

 

Anders Høeg Nissen, 
 teknologiekspert og tidligere vært på fremtidsmagasinet Harddisken på P1

bottom of page